Operator de date cu caracter personal – Notificare ANSPDCP Nr. 48

Evidentele zilnice ale serviciilor medicale acordate in sistemul asigurarilor sociale de sanatate demonstreaza ca sistemul cardului de sanatate este functional.

Daca in prima zi lucratoare din luna au existat probleme de functionalitate a cardului cauzate de faptul ca o parte dintre furnizorii de servicii medicale utilizau pentru prima data cardul de sanatate, in ultimele doua zile situatia s-a remediat simtitor.

Numarul cardurilor activate in sistem s-a dublat de la o zi la alta. Daca luni au fost activate aproximativ 120.000 de carduri, in data de 5 mai 2015 au fost activate 248.777 de carduri si in data de 6 mai au fost activate in sistem un numar de 240.615 carduri.

In total, pana in prezent au fost activate 5 milioane de carduri.

In acest moment se activeaza in sistem , in medie, 4-5 carduri pe secunda.

Numarul de servicii medicale acordate la nivel national in ultimele zile:

 

 

In cursul zilei de ieri, 6 mai 2015, in Bucuresti:

 

Mentionam ca in evidenta serviciilor acordate fara a fi validate cu cardul de sanatate sunt incluse si serviciile medicale acordate copiilor si persoanelor neasigurate.

De asemenea, facem mentiunea ca, de la finalul anului trecut, CNAS a recomandat utilizarea cardului de sanatate atat furnizorilor cat si asiguratilor care au intrat in posesia lui, pentru ca, pana la momentul in care cardul national de sanatate va deveni obligatoriu, asiguratii si furnizorii sa se acomodeze cu acest sistem.

Mai mult, HG49/2015 art.2, prevede faptul ca incepand cu data de 1 februarie 2015, sistemul cardului de sanatate va functiona in paralel cu vechiul sistem de validare si decontare a serviciilor medicale si farmaceutice, pana la data de 1 mai 2015.

Astfel, a existat o perioada de acomodare, in care cele doua sisteme au functionat in paralel.

                                                                                                                               Biroul de presă