Operator de date cu caracter personal – Notificare ANSPDCP Nr. 48

Numarul cardurilor activate in sistem s-a dublat de la o zi la alta. Daca luni au fost activate aproximativ 120.000 de carduri, in data de 5 mai 2015 au fost activate 248.777 de carduri.

Ieri s-a înregistrat si o crestere majora a numarului de servicii medicale si farmaceutice validate cu cardul de sanatate, la nivel national :

In Bucuresti, de asemenea, numarul serviciilor validate cu cardul depaseste cu mult numarul de servicii acordate fara card de sanatate:

 

Cifrele de ieri atesta faptul ca unii medici au inteles importanta acestui sistem si il utilizeaza. Insa, avem semnale ca, in continuare, exista medici care refuza sa acorde servicii medicale asiguratilor care nu prezinta cardul de sanatate. Acest lucru nu trebuie sa mai continue si principala grija a medicilor trebuie sa fie aceea de a acorda ajutor pacientului care vine in cabinetul sau”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

 

Furnizorii care intampina probleme de functionalitate a cardului de sanatate trebuie sa apeleze la helpdesk pentru a remedia problemele in cel mai scurt timp. In situatia in care aceasta problema nu poate fi remediata rapid, medicul ii va acorda serviciul medical pacientului fara a-l valida cu cardul de sanatate. Aceste servicii vor fi decontate in sistem, asa cum prevede legislatia in vigoare.

 

Sistemul cardului de sanatate este creat sa realizeze mult mai mult de 9.000 de accesari concomitente pe secunda. Insa, daca din acest numar de accesari, o mare parte sunt realizate gresit, sistemul functioneaza mai lent.

 

                                                                                        Biroul de presă