COMUNICAT DE PRESA

 

          Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis  informeaza atat medicii cat si asiguratii judetului,  ca incepand cu luna iulie programul de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari s-a modificat si este operational.

          Astfel, beneficiarii programului sunt:

  1. pensionarii cu venituri din pensii de pana la 900 lei/luna inclusiv, care nu primesc si indemnizatie sociala, indiferent daca realizeaza sau nu alte venituri
  2. pensionarii cu venituri din pensie si indemnizatie sociala (cumulate) de pana la 900 de lei/luna inclusiv, indiferent daca realizeaza sau nu alte venituri

Pana in prezent, beneficiau aceasta compensare    pensionarii cu venituri numai  din pensii de pana la 700 de lei/luna.

          De asemenea, beneficiari programului nu trebuie sa mai depuna la medicul de familie declaratia pe propria raspundere referitoare la veniturile optinute ci vor prezenta doar talonul de pensie si actul de identitate.

          “Prin noul program de compensare se doreste in primul rand cresterea numarului de  beneficiari ai acestui program,  iar in al doilea rand s-a avut in vedere debirocratizarea  activitatii medicilor de familie, care nu mai trebuie sa solicite declaratii pensionarilor”- a declarat Presedintele –Director General CJAS Timis, Victor Dumitrascu.

     

 

Purtator de cuvant

Mariana Marcu